FENG SHUI HÁZ

2017

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

A megszokott építészeti szempontok mellett a kon-cepció alkotásnál a feng shui szabályainak való megfelelés külön kihívásokat és kötöttségeket rejtett a négytagú család otthonának tervezésekor. A terep adottságait kihasználva olyan kétszintes kialakítást terveztünk, melynek mindkét szintje közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. Emeleti lakóterei a kilátás felé tájoltak, fedett-nyitott terek biztosítják az épület árnyékolását és lakók kültéri pihenését. A földszinti konyha közvetlen kapcsolat-ban van a kerti összejöveteleknek kialakított, védettebb pozícióban elhelyezett hátsó kerti terasszal. A gyalogos megérkezés a kialakult elő-kerten keresztül, az épület északi homlokzata felől, a földszinten történik. Parkolás a jelenlegi garázs felújításával közvetlen útcsatlakozással biztosított.

A munka Tarjáni Andrea feng shui szakértővel folytatott folyamatos konzultáció alapján készült.

press to zoom
1/5