press to zoom

press to zoom
pince
pince

press to zoom

press to zoom
1/5

LAKÓHÁZ

A tervezett ház lakófunkciója egy szinten helyezkedik el, jól használható helyiségei megrendelői igények szerint egy központi nappali-étkező tér köré szervezettek. A kerthez ez a központi tér egy félig fedett teraszon keresztül kapcsolódik, az épület elhelyezéséből adódóan innen biztosított legjobban a rálátás a zöld területre.

Mivel a kért lakófunkciók lefedik a beépíthetőséget, így a garázs felszín alatt került kialakításra. Ennek célszerű megoldása egy aknába lesüllyeszthető gépkocsi tároló, amivel elkerülhető a hosszú rámpa kiépítése, valamint a lakófunkció magasabbra emelése, mely a közvetlen kertkapcsolatot nem tudná biztosítani. A cél egy viszonylag egyszerű, gazdaságosan megépíthető épülettömeg kialakítása volt, amely egyszerre izgalmas és megfogalmazza azt a lakókörnyezetet, amelyről az itt lakók álmodtak. 

Budapest, Cserszömörce utca

kivitelezés alatt

2016